Norrberga

lördag, mars 25, 2006

Efter en stadig frukost åkte vi och handlade på Ica. Vi brukar åka till Ica Kvantum vid Kungens Kurva, eftersom dom har en väl fungerande fiskdisk och själva packar sitt kött. Idag hade dom fått in påskmust i 33 cl glas. Vi gillar att köpa läsk och öl i returglas, även om det betyder att man får aparmar av allt bärande, och att det alltid tar mycket plats i vår lilla källare. Vi noterade också, med glädje, att vi fick 10 kronor i rabatt på smöret igen utan att ha några kuponger eller ens vetat om det. Leve tekniken!

Vi svängde även in till Hong Kong Trading på Kungsgatan och köpte Wonton pastry, små lövtunna filodegsplattor att linda in köttfärs i och koka Wonton Soup.

På nätet hade jag sett att det fanns fyra flaskor av ett halvtorrt Rieslingvin, 99844, kvar på systemet vid Kungens Kurva. Det kostar visserligen 149 kronor flaskan, men det är det värt. Vi köpte med oss dom flaskorna så att vi kan gotta oss vid nå´t lämpligt tillfälle.

Ikväll kommer Nisse och Jocke på middag. Vi ska ha våfflor med gräddfil, hackad lök och löjrom. Till det blir det nog påskmust. Som efterrätt blir det våfflor med sylt och vispgrädde, så ont om kalorier blir det inte!

Vi klarade av Melodikrysset på vägen, trots att vi bara fick skriva på ett papper, och inte hade något riktigt kryss med. Vi är lika malliga varje gång alla bitarna faller på plats, även om vi aldrig vinner något. Det håller ju de grå vid liv...

Efter en kopp kaffe hemma köpte vi blomjord på Plantagen i Södertälje, så att vi äntligen kunde plantera om våra pelargoner, som stått i kylan och mörkret i källaren över vintern.

Det verkade som om de flesta fortfarande hade lite liv i sig, trots att våra fingrar inte är så vansinnigt gröna.

Ett besök hos Ulla, min mamma, han jag också med. Jag kom lagom till eftermiddagskaffet, och det är ju alltid trevligt att prata lite över en kopp. Hon har lite problem med cirkulationen i benen, och har opererat det högra för nå´n månad sen. Nu ser det ut att fungera bättre, och hennes bensår verkar börja läka. Om en vecka ska vi röntga vänstra benet för att se om det behövs någon åtgärd där också.

/Pelle

1 Comments:

  • Då har jag hittat till även denna avlägsna del av internet. Klockorna har nu ställts om till den s k sommartiden (som man borde kunna ha året om) och en timmes sömn har dragits ifrån det allmänna välbefinnandet.
    De enormt goda våfflorna gav mersmak (stort tack!) så idag beger jag mig till Café Brotorp, förmodligen på skidor, för att äta flera. Det är OK Skogsluffarna som driver stället och det är sista helgen denna säsong som det är öppet, så det gäller att passa på.
    På återseende.

    By Anonymous Anonym, at 26 mars 2006 kl. 09:29  

Skicka en kommentar

<< Home