Norrberga

fredag, december 14, 2007

En dag i köket

Idag satte vi igång den första stora matlagningen inför julen.Vi hade bestämt att vi skulle äta cevapcici till middag, så Gunilla plockade fram det som behövdes.Jag plockade fram det som skulle vara till köttbullarna enligt Christer Lingströms recept, som jag tredubblade.Lökhacket krävde många tårar innan det blev klart.Gunilla brynte löken, som vi sedan delade på.Det nya matlagningsvinet testade vi ordentligt.Det passade bra till när man steker cevapper.Idag fick de bli platta i stället för avlånga.När min smet vilat sig, rullade jag de 144 köttbullarna.Gunilla stekte 24 åt gången som vi sedan frös in till jul.När jag rullat klart, värmde jag lite gröna sojabönor, som vi tuggade på till varsin Mai Tai medan potatisen kokade.Vi åt de goda cevapperna med potatismos, hackad tomat, lök och Thai chili sauce.Resten av kvällen tillbringade vi i hörnet. / Pelle