Norrberga

onsdag, januari 16, 2008

Lux

När Gunilla fyllde år i höstas, fick hon ett presentkort på Lux av Gun och Börje. (En stjärna i Guide Michelin) Idag åkte vi in till Lilla Essingen och utnyttjade det.Vi satt en stund medan de gjorde i ordning vårt bord.Gunilla åt Hummerkryddad morotssoppa med Smögenräkor, räkemulsion och muscovadofras, och jag åt Pastej på Hagby Gårds anklever med rostad kavring och syltade kantareller.Vi enades om Kumminstekt digriskotlett från Domta med syrlig spetskål, svartrot och skybräserad potatis till varmrätt, och efter det åt vi deras Crème brûlée med kompott på Sorsele-hjortron och drack kaffe.Vi gjorde för säkerhets skull ett besök i deras butik, och köpte med lite chokladbitar hem om vi skulle bli hungriga i kväll framför teven. / Pelle

Tack så mycket Gun och Börje! Det var gott!