Norrberga

söndag, maj 11, 2008

Skottland dag fyra och fem

Vi blev väckta redan 06.15 av brandlarmet. Jag gläntade på dörren men kände ingen röklukt, så vi klädde på oss i lugn och ro, samlade ihop pass och pengar, och jag stoppade ned den dyraste Whiskyn i ryggsäcken, för säkerhets skull, och sedan gick vi ut via den närmsta trappan.Mer eller mindre klädda, samlades alla i "The Ballroom" och inväntade klarsignal att gå tillbaks till rummen, då det tydligen var ett falsklarm.Idag gick färden mot Edinburgh, och första stoppet var vid den berömda järnvägsbron.Efter en rundtur i staden och Boeuf Bourgignon till lunch, åkte vi upp till slottet.Vi började med att titta på kronjuvelerna, som inte fick fotograferas.Sedan gick vi över till den vackert renoverade riddarsalen.Det var högt i tak och mycket vapen längs väggarna.Utsikten där uppifrån var hänförande.Efter slottsbesöket gick vi och handlade plädar som vi kunde linda runt whiskyflaskorna i resväskorna.När vi kommit hem till hotellet, gick vi en sväng runt hotellet och beundrade de blommande träde.Vi hann även med ett besök i den viktorianska trädgården, innan vi skulle bjuda Trollet och Gunsan (från banken) på en drink i baren.Eftersom det var den sista middagen tillsammans, kom en säckpipeblåsare och ledde oss, spelande, in till middagen.På matsedeln stod det:

Haggis and savoy cabbage filo parcel
placed onto swede puree with Drambuie cream

Breast of chicken wrapped in Ayrshire bacon
coated with a peppercorn sauce

Seasonal selection of potatoes and vegetables

Raspberry cranachan
presented with shortbread

Freshly brewed tea or coffee
served with Scottish tablet

När vi sedan packat våra resväskor, sov vi snällt hela natten.

Hemresan gick som smort, och vi hade gjort extra skinksmörgåsar vid frukosten, som vi åt på planet. Vi lämnade bankens buss vid Brunkebergs Torg klockan 17.00 och gick sedan till Centralen och tog pendeln hem. / Pelle