Norrberga

söndag, juli 27, 2008

Skogens konung och Birgittas B&B

Tisdagsförmiddagen gick, och långt före Ed, försökte vi hitta ett trevligt fikaställe, men det fanns inte några sådana i storskogarna.Till slut hittade vi en skyllt med "Moose - Cafe", och där stannade vi och drack kaffe och åt mazarin bland de stora skogsdjuren som låg och vilade sig. Vi träffade också ett par småälgar som bara var nio veckor, och gärna blev klappade.Ingrid lotsade oss så småningom fram till Birgittas B&B i Öjervik straxt innan Rottneros, på vägen mot Sunne. Birgitta och maken hade varit ute en sväng i skogen , och satt och rensade en del av sina kantareller när vi kom.Vi valde att sova i den lilla söta stugan.Dasset bredvid, har nog den smalaste dörr jag sett.Väl inne var det mycket hemtrevligt med allsköns kungligheter på väggarna.Vi hade bokat ett bord på Sillegården för middag.En mycket vackert inredd restaurant från förra seklets början.Vi började med varsin portion löjrom. Sedan fortsatte vi med en underbar rostbiff på lamm.Creme Brüllen, med tre smaker, slukade vi så snabbt att kameran inte hann med! Vanilj, hallon och lavendel.

Vi åkte sedan hem till vår kompis Anita, i Rottneros, och drack kaffe och pratade om gamla tider innan vi till slut åkte hem till den lilla stugan och lade oss.
När vi vaknat, gick vi ned till sjön Fryken och tog ett uppfriskande morgondopp. Det var mer än tjugo grader varmt i vattnet, och väldigt långgrunt.Efter att ha duschat serverades vi en fantastisk frukost på verandan.Te, juice och yoghurt med nyplockade bär.Melon, ost och egna bigarråer.Hembakt bröd och många sorters pålägg.Grönsaker och sallad. Kokta ägg,

Proppmätta stuvade vi sedan in våra väskor i bilen, och bad Ingrid lotsa oss till Borlänge. / Pelle