Norrberga

söndag, september 14, 2008

Mallorca 3

En dag var vi på en restaurant och åt get.Den ligger på toppen av en kulle, utanför staden Montuiri, med härlig utsikt över slätten och bergen.De lagar till den godaste geten på hela ön.Man får stora portioner, och köttet formligen smälter i munnen.Till efterrätt åt jag hemlagad Flan (Brüllepudding).Gunilla valde Crema Catalana (Creme Caramell).Man får ha hund med sig, och den här trivdes bäst vid vårt bord, och ville bli kliad på magen.Äggen, som efterrätterna var gjorda av, var färska intygade tuppen som höll ordning på ett dussin verkligt frigående höns.En annan dag var vi i Palma och åt på Sa Premsa, ett av våra favoritställen.Även i Puerto Soller, där vi bodde, finns bra restauranter.Vi åt Paella på Las Ola´s.Mycket smakrik, med både kött och skaldjur i.När vi inte åt eller badade, kunde vi mata änderna under bron med bröd från frukosten.Man kan promenera de tre kilometrarna, till och från Soller, längs terrasser och gårdar.Det finns mycket att titta på längs vägen.Gräset är högt på sina ställen.En liten bro leder över ån. / P och G