Norrberga

torsdag, maj 26, 2011

Spanien dag 3

Idag åkte vi upp i Sierra Nevada till Alpujarras.Högt upp i bergen stannade vi.Vi skulle titta på ett skinktorkeri.Vår guide Daniel berättade hur Serranoskinkorna behandlades under den 18 månader långa torkningen.60 000 skinkor hängde på tork.Det var inte lätt att ta sig fram.Skinkan smakade extra gott ihop med hembakat bröd och deras sötvin.Efter skinkorna åkte vi vidare upp bland molnen till en annan liten by.Där skulle vi äta tapas till lunch i en bodega. (Tänk hur vissa turister kan förstöra en bild!)Här kostade vinet inte lika mycket som på systemet.Det hängde torkad frukt i taket.Även torkad chili.Vi åkte vidare bland bergen där det låg kvar snö högt upp på topparna.Här var klimatet optimalt för vinodling.Det var en liten vinproducent med endast 4 årsanställda.Resten av arbetskraften var säsongsarbetare.De tillverkade några olika sorters vin.Vi provade ett av deras röda som var riktigt gott.Gunilla och jag som helst dricker vitt tyckte bäst om den gamla Citroenlastbilen.Vi fick äta middag i deras representationsmatsal.Vinet som serverades till maten var godare än det vi smakat tidigare.Vi kom hem till hotellet en bra bit efter nio och några av oss samlades för en drink i poolbaren.Det var rätt skönt att sitta och summera dagen innan vi gick och lade oss. / Pelle