Norrberga

måndag, januari 08, 2007

Kyckling och TV

I söndags fick vi alla strömbrytare på plats, och de flesta lamporna lyser igen, men en del sladdar ska förlängas eller dras en annan väg, så det finns lite kvar att göra innan "snickrandet" kan komma igen på riktigt.

När jag ville hålla Gunilla sällskap i köket, medan hon förberedde middagen, tyckte hon att jag kunde göra nå´t nyttigt samtidigt. Till exempel laga ugnsluckan, där ena fjädern, som gör att inte luckan faller handlöst ut, har gått av. Jag kom så långt som att plocka ut ugnen och micron och ställa dem på varsitt bord, och skruva bort lite grejor runt ugnen, innan jag blev satt att göra såsen.

Det blev ytterligare en 400 kcal-middag. Stekt kycklingbröst med karamelliserad apelsinsås. Jag lyckades faktiskt riktigt bra den här gången också, och fick godkänt av Gunilla. Vi förstärkte det hela med att dela på en flaska Peter Nicolay, 2005, Riesling Spätlese och varsin chokladglass efteråt. Några kalorier måste man ju ändå få i sig!

Efter en tidig frukost i morse, i stearinljusens sken, skjutsade jag henne till jobbet, och sedan borrade jag bort alla popnitar som håller plåtarna runt ugnen, så att jag kom åt den trasiga fjädern innanför. Det gick bra att böja till den avbrutna änden, så att den gick att fästa igen, innan jag nitade fast plåtarna igen, skruvade dit resten och lyfte tillbaks ugnarna. När det var klart var det dags att hämta Gunilla igen klockan halv två.

Hon hjälpte mig sedan genom att titta på teven medan jag stod uppe på skorsten och vred på antennen. Vi provade om det gick bättre med att ha antennen pekandes mot Södertälje, men det blev inget bättre enligt telefonsamtalet där uppifrån ner till vardagsrummet, så jag vred tillbaks den mot Nackasändaren igen.

När jag kom ner till teven ställde jag istället in den på de frekvenser som hör till Nacka, och då blev det nog något bättre. Ännu är inte sista justeringen gjord, men vi provar en sak i taget.

Dagens middag blev en gammal beprövad "Stekt ris med ägg och räkor", men den får ni ingen bild på, även om den smakade riktigt gott tillsammans med varsin julmust. / Pelle