Norrberga

torsdag, januari 04, 2007

Lampa

Efter en dag var batteriet laddat så i går, startade Åkes bil snällt, och vi åkte in till Operan och köpte biljetter till Romeo och Julia den 9 mars. Sedan fortsatte vi till Svenskt Tenn, och köpte en av lamporna som vi tittade på i lördags. Gunilla hade "sovit på saken". Vi valde en röd skärm till den, som ger ett varmt trivsamt sken i vardagsrummet. Nu kan vi äntligen sitta och läsa utan att ha taklampan tänd.

Nu har vi kommit igång med snickrandet också, och med Gunillas hjälp fick jag ett lager plywood uppsatt på den ena väggen. Det blev tillräckligt plant för att vi ska kunna skruva upp ett lager gips utanpå i morgon. Sen är det bara en vägg kvar innan vi kan börja med golvet.

Vi ringde och väckte Jocke i morse innan vi åkte och handla, så han fick chansen att fylla på sina förråd också. Han knotade lite, men åkte med i alla fall. Själva klarar vi oss nog över helgen nu.

I dag blev det varsin oxfiléskiva, utbankad till lövbiff och dubbelvikt, med senap, kapris och pepparrot inuti. Till det åt vi lättkokta stavar av rotselleri, morot och potatis. Kanonsmarrigt för att bara vara 400 kalorier per portion! / Pelle