Norrberga

söndag, juli 27, 2008

Olsbacka Gård och raggarna

Vi tog hjälp av Ingrid igen, och hon ledde oss norrut, genom vackra landskap, på små vägar utan trafik. När vi svängt av mot en badplats för att dricka kaffe, såg det inte tillräckligt trevligt ut, så vi nyttjade bara fasciliteterna innan vi åkte vidare.Ingrid kunde några genvägar genom skogen (7 km), så vi följde henne i maklig takt tills det var 500 meter kvar till stora vägen.Där mötte vi två timmerbilar med släp!!!! Gissa vem som fick backa 200 meter.

När vi släppt förbi dem, hann vi bara fram till samma ställe igen när vi mötte en stor suv.Det var bara att backa tillbaks och släppa förbi honom också. Vi stannade sedan och åt varsin smörgås på ett trevligt ställe.

I Borlänge rastade vi en stund och gick en sväng på köpcentret Kupolen, där vi impulsköpte ett par lakan med 70 % rabatt.
Några kilometer senare kom vi fram till Olsbacka Gård, där vi skulle bo.Det är trevligt att bo på lantgård.När vi åkte in till Falun på kvällen för att äta middag, visade det sig vara Falu Cruising där.Över 600 raggarbilar gled runt i staden.De körde runt, runt, runt i flera timmar.På torget spelade rockabillybandet The Go Getters.

Middag åt vi på Trotzgatan 3, och
när vi kommit hem igen sov vi gott hela natten.Vi åt vår frukost i matsalen.Det fanns mycket gott att välja på här också.På hemvägen hade vi tänkt fika i Heby, men de hade semesterstängt, så vi fick dricka kaffe på ett simpelt ställe i Enköping i stället.

Efter en vecka borta, var det skönt att få sova i egna sängar igen. / Pelle