Norrberga

torsdag, januari 01, 2009

Gott Nytt År

Så var det äntligen slut på det gamla krisiga 2008.
Vi tog det lugnt på nyårsaftonen och började lite försiktigt med teve och en Mai Tai.Gunilla dukade med finporslinet.Förrätten, fisk- och skaldjursaladåb med senapsvinägrett, som var lånad från Nobelmiddagen 1975, var god och såg nästan ut som på bilden i kokboken.När vi mumsat färdigt på den, åt vi varmrätten från 1980, renfilé med skogschaminjoner och akvavitsås, som riktigt smälte i munnen, och till den hade Gunilla gjort lynnaisepotatis från samma kokbok. En äppelkaka med vaniljsås fick avsluta middagen.

Alltefter kvällen led, intensifierades smällarna och raketskjutningen utanför. Gunilla och jag tittade på Wall-E sedan, och vid tiotiden kunde jag ändå gå runt kvarteret med Ludde utan att han tyckte det var för läskigt, och när vi kom hem, aktiverade vi honom med att leta, sitta, ligga, hoppa och kela med honom, vilket gjorde att han inte brydde sig för mycket åt smällarna. Vid tolvslaget ville han definitivt inte följa med ut för att titta på raketerna. Det var för högljutt, så vi gick och lade oss ganska tidigt på det nya året, och Ludde sov gott bredvid våra sängar fram till klockan fem, då han vågade flytta ut till sin vanliga plats.
En solig vinterpromenad gjorde vi på nyårsdagen innan jag åkte och hälsade på Åke för att diskutera trettondagsbjudningen. / Pelle

1 Comments:

  • Hej Pelle och Gunilla

    Tack för senast!

    God fortsättning på 2009!

    Fin fina bilder både på två och fyrbenta vänner. Cornelia och
    Ludde är sötast!
    Härligt med sol och kyla det är
    bara snön som saknas.
    Önskar er en trevlig trettohelg och
    långa Ludde promenader

    Varma vinterhälsningar

    Karin

    By Anonymous Anonym, at 2 januari 2009 kl. 13:30  

Skicka en kommentar

<< Home