Många E:n som i Efterrätt
Tillsammans med Ludde, åkte vi runt och tittade på lite hundsaker. Vi funderar på ett Flexi-koppel på 5 eller 8 meter, så att vi kan gå kvar på vägen även om han går i diket eller springer iväg en bit bort. Speciellt med tanke på att Bosse, som fyller 80 i år, ska kunna gå ut med honom på ett enkelt sätt. Han ska förmodligen passa Ludde under 5 dagar i april om vi kommer med på italienresan.
Innan vi gick ut med hunden, så gjorde jag i ordning efterrätten, som skulle stå och kallna i flera timmar. Jag kokade upp 2 dl vatten, och vispade i en blandning av socker, gelatin, E297, E355, E450, E129 och E331 (enligt förpackningen, där det dessutom står att den är naturligt fettfri). Efter 2 minuters kokning blandade jag i 2 dl kallt vatten och hällde upp det i formar och ställde i kylen.Vi tog en fredagsdrink med lite tilltugg som förrätt.Jag fick göra potatistopparna till middagen medan Gunilla kokade rödtunga och gjorde sauternesås.Det smakade lika gott som alltid.Med lite extra vispgrädde smaskade vi sedan i oss varsin "hemgjord" Jello, innan vi sjönk ned i soffhörnet och väntade in På Spåret. / Pelle
Innan vi gick ut med hunden, så gjorde jag i ordning efterrätten, som skulle stå och kallna i flera timmar. Jag kokade upp 2 dl vatten, och vispade i en blandning av socker, gelatin, E297, E355, E450, E129 och E331 (enligt förpackningen, där det dessutom står att den är naturligt fettfri). Efter 2 minuters kokning blandade jag i 2 dl kallt vatten och hällde upp det i formar och ställde i kylen.Vi tog en fredagsdrink med lite tilltugg som förrätt.Jag fick göra potatistopparna till middagen medan Gunilla kokade rödtunga och gjorde sauternesås.Det smakade lika gott som alltid.Med lite extra vispgrädde smaskade vi sedan i oss varsin "hemgjord" Jello, innan vi sjönk ned i soffhörnet och väntade in På Spåret. / Pelle
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home