Trettondagsafton
Det klaffade med färdtjänsten och Åke kom hem från Uttern i god tid till kalaset som började 12.30.Bordet var färdigdukat sedan tidigare, och maten var förberedd i köket.Efter lite varm glögg i salongen fick gästerna börja med hemfiskade kräftor.Åke spar alltid några i frysen till Trettondagsaftonen.Han är inte med när vi fiskar dem längre, men han kokar dem själv med Bosses hjälp.Gunilla hade gjort en Coeur de filet till varmrätt.Gästerna åt och pratade om gamla tider.Förr i tiden plockade de tranbär tillsammans.Alla tyckte maten var god.Åke hade önskat Glass au four till efterrätt, och det fick de också. Efter kaffe med kaka och avec, satt de och pratade fram till klockan fem, då kalaset var slut.Gunilla och jag plockade undan och diskade, och sedan åt vi resterna av filén nere hos oss tillsammans med Bosse som varit hundvakt medan vi jobbade i köket. / Pelle
1 Comments:
Hittar hit via Yvonnes blogg.
Jösses vad gott det såg ut!!
*ler stort...och numera hungrigt*
Ha en underbar dag!!
By Anonym, at 7 januari 2009 kl. 10:13
Skicka en kommentar
<< Home