Tekakor
Gunilla åkte och gympade i stan, och jag satte en deg.Medan tekakorna jäste flyttade jag runt saker i arbetsrummet så att jag ska komma åt att byta fönster där så småningom.Det blev färska ostmackor och kaffe till lunch. Äppelkaka och vaniljsås åt vi också. Sen blev det lite datorspel och hundpromenad. / Pelle
PS. För att få 10 tekakor använde jag:
5 dl mjölk 125 g smör
75 g jäst 1,5 dl honung
1 kg vetemjöl
Smör och mjölk fingervarmt tillsammans med resten knådades i maskin 5 minuter.
Degen jäste 40 min och de naggade kakorna fick också jäsa 40 min. De gräddades 7-8 min i 225 grader. Nästa gång ska jag göra 12 kakor på samma deg. Då blir de lite mindre vilket förmodligen blir ett lagom format för smörgåsar. DS
PS. För att få 10 tekakor använde jag:
5 dl mjölk 125 g smör
75 g jäst 1,5 dl honung
1 kg vetemjöl
Smör och mjölk fingervarmt tillsammans med resten knådades i maskin 5 minuter.
Degen jäste 40 min och de naggade kakorna fick också jäsa 40 min. De gräddades 7-8 min i 225 grader. Nästa gång ska jag göra 12 kakor på samma deg. Då blir de lite mindre vilket förmodligen blir ett lagom format för smörgåsar. DS
2 Comments:
Mm, gott gott!
Har du möjligtvis något trevligt recept till tekakorna att dela med dig av?
Kram!
By Yvonne, at 28 oktober 2009 kl. 01:33
Tack snälla för att du la till receptet! Måste testa att baka sådana, för det ser så himla gottigt ut! =)
Ha det fint!
Kram!
By Yvonne, at 30 oktober 2009 kl. 04:51
Skicka en kommentar
<< Home