Norrberga

söndag, maj 16, 2010

Skåpmat

Vi bjöd hem Nisse på middag klämfredagen efter Kristi Himmelsfärd.Efter en skogspromenad med Ludde och medhavt fika skulle Nisse få laga maten hemma hos oss.Medan Gunilla förberedde lite i köket tog Nisse och jag en fördrink.När Gunilla var klar med förberedelserna var det dags för en drink.Gunilla instruerade Nisse hur han skulle göra maten.Alla ingredienser var framlagda.Nu skulle de träs på spetten i rätt ordning.Man kunde tro att Nisse aldrig gjort annat.Dags att blanda i ordning såsen.Sedan ska grillspetten in i ugnen.Det är svettigt att vara kock.Det sista var att klippa ned krassen i såsen.Det doftade fantastiskt när Nisse serverade spetten.En njutning för ögat också.En skål för en lyckad insats.Ludde höll med om detta.Ingen rast ingen ro - nu skulle vaniljsmeten klickas på hallonspegeln han gjort.Gunilla var mycket nöjd med sin bror och vi kan starkt rekommendera denne gourmetkock! / Pelle

1 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home