Norrberga

måndag, augusti 27, 2012

En gourmetvecka på Mallis

Vi började med att äta fredagsmiddag på Best Western Hotell vid Arlanda där vi sov över för att slippa gå upp mitt i natten hemma för att hinna till incheckningen. Bilen fick stå parkerad för 200 kronor under veckan och transport till och från flygplatsen ingick i de 795 kronor rummet kostade. Nu kunde vi åka med halv sex-bussen.
Vi kom fram till hotell Marina i Puerto Soller klockan ett på lördagen där det var 34 grader i skuggan och 28 i vattnet.
En sval sangria kändes upplyftande.
Vi bodde i annexet bakom hotellet.
Våra resegrisar Harry och Harriet med lilla Sofina fick bo på sänggaveln och ha koll på våra jättekuddar och lakanet. Någon filt eller täcke behövdes inte.
Det var skönt med egen terrass direkt utanför rummet.
Gunilla rensade en av blomlådorna som ett trädgårdsexperiment och vattnade med tandborstglaset ett par gånger om dagen.
Det blev en viss skillnad mot de andra på bara en vecka.
Klockan sju på morgonen hade solen inte orkat opp ovanför bergen, men det hade vi.
Morgondopp och 200 meters simtur varje morgon är ett bra sätt att vakna på.
Efter dusch på rummet var det dags att äta frukost.
Det fanns mycket gott att plocka från buffén.
På de fyra åren som gått sen vi sist var här hade dom flyttat spårvagnsspåren någon meter och stängt av vägen för biltrafik, så nu det var gågata runt hela bukten.
Vid hamnen finns det gott om trevliga restauranger.
På El Pirata åt vi tapas flera gånger.
Straxt bredvid åt vi kanin med räkor och musslor.
På Es Canyís som ligger bredvid hotellet delade vi på en Cava och jag åt sniglar och Gunilla bläckfiskringar till förrätt.
Sen tog jag ankbröst.
Gunilla åt griskind.
Lamm och bläckfisk på El Pirata. Ni kan nog gissa vem som åt vad...
En av dagarna tog vi lokalbussen till Palma för att shoppa lite på alla gågator.
Vi kom fram lagom till 11-kaffet.
Ett glas Calisay piggar upp i värmen.
I skuggan under träden var det svalast att gå.
Man tyckte nästan synd om dom som behövde tigga ihop till brödfödan även om det inte såg så "tungt" ut.
Lunch åt vi på favoriten Sa Premsa innan vi tog en taxi hem.
Pimientos de Padro åt vi på Campo Sol bakom vårt hotell och sedan fisk och musslor.
Fisken såg inte snäll ut!
Ibland åt vi en enklare tapaslunch på hotellet.
Sen var det gott med kaffe efteråt. Gunilla ville helst ha sin Cappuccino gjord med vispgrädde.
Oftast var vi rejält hungriga vid åttatiden när spanjorer anser att man ska äta middag.
När det var dags för efterrätt kunde det bli en glass i mörket på kiosktaket vid tiotiden.
Det var alltid lika härligt att vandra hemåt utmed vattnet i den varma augustinatten.
Sista natten ville grisarna sova i Gunillas handväska för att vara säkra på att inte bli kvar på rummet när vi skulle flyga hem.
Nu har vi lite godsaker att mumsa på i soffhörnet hela hösten, om det räcker... / Pelle

2 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home