Norrberga

lördag, maj 13, 2006

Kaffe och koltrastbo

Efter att ha handlat mat för några dagar, åkte vi till Maj-Lis och Bosse på förmiddagskaffe. Maj-Lis hade bakat en god tårta med rabarber och maräng.Bullar och kakor fanns i mängd. Vi lät oss väl smaka.

När vi kom hem, hade Jocke fyllt släpkärran med gamla tidningar och kartonger. Han hade dessutom hela gräsmattan full med tomglas. Några flaskor på en hylla i boden kunde han inte slänga, för där hade koltrastarna byggt bo.

Vi åkte upp och slängde allt papper i "brännbart". Vissa tidningar hade nästan förvandlats till jord. Så länge hade han sparat dom. När vi kom tillbaks fick han sortera alla ej pantbara flaskor i färgat och ofärgat, alla returflaskor för sig och burkar och petflaskor för sig. Under tiden åt Gunilla och jag lunch, och jag bröt loss plankor från verandan.

När Jocke sorterat klart, tömde vi kärran igen, och sen fyllde vi på med allt som skulle pantas och åkte ned till Konsum. Det blev 520 kronor för allt. Jag passade på att köpa en flaska olivolja med basilikasmak och en påse mandelkakor. Det var en lämplig present till Tore som fyllde 64 i dag.

Vi åkte dit straxt före fem, och bjöds på laxpaj och svamppaj med sallad. Tore hade gjort jordgubbstårta som vi fick till kaffet. Anna och Karin med sina familjer var där också. / Pelle

2 Comments:

  • Du kan väll lägga upp bilderna på Koltrasten

    By Anonymous Anonym, at 14 maj 2006 kl. 14:36  

  • OK Jocke!

    Nu har du koltrastungarna med också! Du kan nog städa resten av boden ändå. Säg bara till så ställer jag dit kärran!

    By Blogger Pelle, at 14 maj 2006 kl. 20:22  

Skicka en kommentar

<< Home