Norrberga

torsdag, januari 11, 2007

Va! Redan torsdag?

Ok, det har faktiskt inte hänt så mycket sen sist. Lamporna lyser i "bygget" och nu ska bara anslutningen till golvvärmen förberedas innan det går att skruva dit väggens reglar och skivor.
I tisdags skjutsade jag Åke till fotvården och åkte en sväng med hans bil.

I går åkte vi till Gunnars Radio i Södertälje och köpte en digitalbox till Åke. Vi passade på att köpa med oss sushi till middag också. sedan kopplade jag bort vår egen box och installerade den nya och började stuva om de fria kanalerna för att få dom på "rätt" platser. Jag tycker det är lättast att ha 1:an, 2:an,TV4, TV6 och Aftonbladet TV7 placerade så att man trycker på motsvarande siffra för att byta kanal. De andra kan man stoppa in på lämpliga platser sedan. Hur jag än försökte så gick det inte att stuva om dom. Barnkanalen och 24:an stannade kvar på plats 98 och 99. Det skulle aldrig Åke kunna komma ihåg. Den undermeny som heter "BYT", där man flyttar programmen, gick inte att få fram. Den fattades helt enkelt,fast den fanns med bild och beskrivning i instruktionsboken.

I dag ringde jag till Tore, som har köpt 2 likadana boxar på samma ställe. När han kollade så visade det sig att den ena hade samma fel, och den andra hade den saknade byt-menyn. Jag åkte in till Gunnars, och fick en ny box. Tyvärr hade den
också samma fel , så jag åkte in en 3:e gång till dem och fick tillbaks pengarna. Det värsta var att den dom köper boxarna ifrån, hade sagt att det ska inte gå på den modellen, men Tore som har en av varje ska bråka med dom i nästa vecka. Det måste vara nå´t programfel.

Vi har fått en inbjudan från Maj-Lis och Bosse till middag den 27:e, och det ska bli trevligt. Sist när jag var där,
på hennes födelsedag, var Gunilla sjuk och fick stanna hemma, så nu får hon chansen att höra om deras Kinaresa och se på bilderna från den.

VI ska ha julgransplundring på lördag, och Anders tänker lämna bilen kvar, så vi får nog åka i två bilar till Orionteatern på söndag kväll.