Norrberga

lördag, augusti 18, 2007

Opera på Skäret

På torsdagsmorgonen skulle vi på Opera på Skäret, så vi åkte först till Örebro och fikade med Riber och Karin. Sedan fortsatte vi till Kopparberg, och Lundsängs Gård, där vi skulle bo över natten.Vi bodde i rummet till vänster, innanför köket, i bottenvåningen.Det fanns gott om plats och sköna sängar i röda rummet. Efter att ha vilat oss en stund, gjorde vi oss i ordning, och gick över till huvudbyggnaden.Anita och Elof hade lagat till en underbar trerätters middag , som serverades i deras matsal.Först fick vi en Toast Skagen.Sedan serverade de Fläskfilé med smörstekt potatis och kantarellsås. (Egenhändigt plockade naturligtvis)Vaniljglass med hjortronsylt och kaffe passade utmärkt efteråt.Gunilla, som hade hökögonen med sig, konstaterade att kakelugnen såg precis ut som den vi har i vardagsrummet. Den var visserligen helt vit, och hade annat krön, men det mesta var identiskt. Tyvärr visste inte Elof var den var tillverkad någonstans.

Efter middagen åkte vi in till Kopparberg, och svängde av till Skäret, som ligger på en udde vid sjön Ljusnaren.
Det stora fd virkesmagasinet reser sig mot skyn när man kommer fram.Karin, som bokat en bussresa från Örebro, slog sig ned bredvid oss på första bänk.Cindy for omkring som ett skållat troll för att kolla att alla var på sina platser när det startade.Georg dirigerade som vanligt den stora orkestern med järnhand. Det är ett under att de inte blåser bort när vinden viner genom alla springor i väggarna.Den enorma takhöjden förstärkte känslan att vara i Egypten på riktigt. De lyckades med enkel dekor få bra rumskänsla för de olika scenerna. I den andra pausen gick vi till bilen och drack vårat medhavda kaffe,och åt sockerkaka i baksätet. Karin fikade på kaféet, för det ingick i resan.

De har gjort i ordning riktiga toaletter nu, så bajamajorna finns inte kvar längre.
Damer till vänster...Blommor och applåder till de duktiga aktörerna när föreställningen var slut efter mer än tre timmar, och vi kunde åka tillbaks till gården och sova skönt fram till den rikliga frukosten. Vi duschade i det nya badrummet på övervåningen, som var en riktig höjdare.

Eftersom vi inte hade bråttom, åkte vi i lugn takt hemåt på småvägar.
I Fellingsbro, trodde jag ett ögonblick att vi åter igen var i Örebro, men det var bara en något udda trädgårdsdekoration. / Pelle