Norrberga

tisdag, oktober 09, 2007

Fika med Sara

Gunilla tisdagsjympade och jag packade ned en av de "gamla" dörrarna i embalaget. Det låter enkelt, men att ensam få fast en 70-kilosdörr i en karm, och få in den i wellpapskartongen, förstärkt med två stora masonitskivor kräver sin man. När jag var klar med den, spikade jag fast ett par av de målade listerna på insidan av fönstren i hallen, och åkte sedan och hämtade Gunilla vid Ringen.

Därefter åkte vi till Sara och lämnade Råttatouille-biljetterna, som vi fick från SvD, till henne. Sara bjöd på kaffe, och vi konstaterade att nu syntes det att Anders hade flyttat in. Det gick sladdar överallt, och det fanns ett och annat som inte hittat sin nya plats ännu. Vi tror nog att hon kan hantera Anders förmåga att sprida sina saker överallt, (nedärvt) så det ska väl lösa sig.Vi fick se hans egenhändigt byggda lampor, och de var ännu snyggare i verkligheten än på bild.På hemvägen åkte vi förbi Bilia, och beställde den minsta Volvobilen, C30, som vi tittat på många gånger nu. En röd. Det är ju en miljöbil, så vi får tillbaks 10 000 kronor av staten och vi slipper betala trängselskatt. Fordonsskatten är 600 kr/år billigare, för den går på E85-bensin, och släpper inte ut så mycket sk-t.Den har visserligen bara plats för 2 där bak, men vi åker ju mest själva numera. Med lite god vilja får det plats 3 matkassar i skuffen, och om vi köper en back läsk eller öl, måste vi nog fälla ned ett av baksätena. Större grejor kan vi ta på släpvagnen, för vi beställde dragkrok på den. Vi hoppas att den kommer i november, men inget är säkert längre har vi märkt. De säger i alla fall att E85-bensinen inte ska gå upp efter årsskiftet. Bara vanlig bensin och diesel. Vi får väl se. / Pelle

1 Comments:

  • Den ser riktigt trevlig ut. Jag skall fraga Lasse om de har den modellen har i USA? Rod ocksa, hoppas att ni inte aker fast for fortkorning eller ni kanske inte kor sa fort???? Anyway, congratulations!!

    By Blogger FlorenceSellsTucson, at 11 oktober 2007 kl. 22:29  

Skicka en kommentar

<< Home