Norrberga

fredag, december 10, 2010

Oaxens julbord 2010

Vi lämnade upp Ludde till Bosse på fredagsförmiddagen och åkte iväg till Oaxens krog, på andra sidan Södertälje.Vi kom fram lagom till halv tolv-färjan.När vi kommit in i värmen serverades vi husets glögg och pepparkakor.Utsikten från bordet var fantastisk.De hade gjort i ordning 10 sorters sill och lika många med strömming.Det fanns gott om olika lax-, ägg- och skaldjursrätter.Korv, skinka, sylta och olika kötträtter i mängd.Vi började med lite sill.Hembakt bröd och julmust smakade gott till.Den flinka personalen såg hela tiden till att vi fick nya bestick och tallrikar.Efter påfyllning av sillen gick vi över till laxsidan.Ny tallrik igen!Eftersom lutfisken var varm kom den in på särskild tallrik och kryddor, potatis, skirat smör och bechamelsås fick vi lägga på själva.Lite men utsökt! Jansson fastnade inte på bild, och risgrynsgröten hoppade vi över.Vi lyckades pressa ned lite dessert.Måste naturligtvis smaka lite av den hemgjorda glassen också. Efter två och en halvtimme var vi nöjda och rullade ned till bilen för hemfärd. MUMS! / Pelle

2 Comments:

  • Vad kul att se bilder därifrån! Det är en gammal bästis till min bror stom driver Oxen, Magnus Ek. Jag tyckte alltid han hade världens bästa pappa, för tog han småkillarna på bio eller så så fick jag följa med också:)

    By Blogger Eva, at 12 december 2010 kl. 09:58  

  • åååhhh oohhh uummmm ..........åååååå vad jag saknar Svenskt julbord just nu, tack för bildkavalkakden, det ser underbart gott ut.............kram

    By Anonymous Floridatjej, at 14 december 2010 kl. 13:28  

Skicka en kommentar

<< Home