Norrberga

måndag, juli 31, 2006

Tyskland dag 5

På morgonen, efter en morgondusch där en håller i slangen och en sitter i badkaret och tvättar sig, åt vi en stökig frukost tillsammans med fyra unga tyska cyklister. Dom cyklade ibland och åkte buss, tåg och båt med cyklarna lite då och då. Dom hade väldigt trevligt i alla fall, och hade naturligtvis också sovit i 15 euros-sängar. Vi värmde kaffevatten i vår termos innan vi åkte.

Vi åkte bara ytterligare tio kilometer längs Rhen fram till Bacharach, där vi började åka en smal "grön" väg västerut mot Mettlach, där Villeroy & Boch-fabriken ligger. Det var en vacker slingrande väg över en omväxlande högplatå med skog och åkrar. Vi hittade en liten parkeringsficka att dricka vårt nescafe och äta körsbärsvaniljvienerbröd vid. När vi kom fram till Mettlach parkerade vi bilen och gick till porslinsfabrikens outlet. Vi köpte ett saltkar till vår teservis, och åtta
efterrättsskålar som ska få ersätta de gamla utslitna engelska.

När vi handlat, gick vi och åt en "Nissasallad" till lunch. Det var nog det sämsta försök till Nissasallad jag sett. Det var en tonfisksallad i jätteformat med lite blöt sallad och några mosade tomateri. Tyskt så det förslår!!!

Vi följde sedan floden Saar ned till Mosel, och åkte längs floden fram till Trittenheim, där vi hittade ett trevligt B&B för 45 e. Det låg verkligen mitt i vinodlingarna.

Vi åt middag på en Weinstube som låg vid huvudgatan. Mycket trevligt och gott. Vinet var ljuvligt och vi satt ute och tittade på strömmen av turister och infödingar som åkte förbi. Sedan gick vi en sväng längs floden innan vi gick hem och lade oss. / Pelle

1 Comments:

  • Grattis på Namnsdagen PER, eftersom Pelle inte har någon namnsdag, och du ändå hetat Per större delen av ditt liv, än så länge.

    anders

    By Anonymous Anonym, at 1 augusti 2006 kl. 10:19  

Skicka en kommentar

<< Home