Norrberga

tisdag, juli 04, 2006

23°C

I dag tog vi med oss en termometer ned till bryggan. Det var 23°C i vattnet. Det går lite sakta att klättra i på stegen, men när vi väl kommit i och börjat simma, så känns det riktigt skönt. Det är klart och fint fortfarande, och man kan se botten tydligt på 2 meters djup.

Vid elvasnåret kom Tore och Enid med släpkärran, och då fikade vi på verandan. Gunilla hade bakat en god tigerkaka.

Efter fikat tog vi tåget till stan. Vi började med att handla lite smågrejer till snörena i Gunillas byxor. Sedan gick vi upp till Östermalmshallen och åt räkor med aioli på Lisa Elmqvist. Det var verkligen smaskens. Vi gick sen och glodde i skyltfönstren ned till Kartcentrum på Vasagatan, där vi köpte två nya tysklandskartor. En stor översiktskarta i skala 1:750 000, och en som bara täcker vindistrikten i söder i skala 1:350 000. Bägge kartorna var läsbara enligt Gunilla. De gamla kartorna som vi köpte för 15 år sedan, var för grötiga enligt G. Hon blev kinkig bara hon tänkte på dem. Dessutom har väl en och annan väg tillkommit.

Vi hälsade på Ulla på hemvägen. Hon dricker på tok för lite i värmen, så alla får verkligen tjata på henne, men det hjälper inte så mycket. Hon hade glidit ur rullstolen härom dagen, så hon får ligga på sängen lite mer nu tills de kommit på något bra sätt att hålla henne kvar fast hon vänder och vrider på sig. Nu håller dom koll på henne hela tiden när hon sitter uppe. Hon åt lite vindruvor som vi hade med, och sen skulle hon få middag.

Gunilla vågade inte torktumla längre för den lät som en stenkross när hon skulle köra den. Jag ägnade några timmar åt att plocka isär den och lyckades ta loss en trasig fläkt och en söndersliten drivrem.

Vi var fortfarande så mätta att vi hoppade över middagen. Jag tog en kopp te med smörgås, och vi åt varsin stor bit vattenmelon i stället. / Pelle