Norrberga

fredag, augusti 25, 2006

Tensta Marknad

Efter att ha ökat lutningen på verandatakets hängränna, tog vi tvåtåget in till stan och fortsatte sedan med tunnelbanan till Tensta. Halv fyra var vi där, och Sara fick syn på oss mitt i vimlet. Anders, som åkt med samma tåg, men i en annan vagn, dök upp efter några minuter. Vi gick runt och tittade lite i ösregnet innan vi gick in på Blå Huset för att se en ståuppshow, Zeynos värld med kurdiskan Nisti Stêrk, som Sara bjöd oss på. Det var minst sagt intressant, men hon skulle vunnit på att minska ned den med en tredjedel till fyrtio minuter, och slipa lite på en del av skämten. Vi hade i alla fall väldigt roligt tillsammans med ett sjuttital andra åhörare.

Efter showen hade det slutat regna, så vi gick runt och tittade på alla stånden på marknaden och käkade varsin adana kebab i bröd, som vi sköljde ned med Fanta. Vi var också och tittade på en utställningslägenhet på Kämpingebacken, som stadsmuséet gjort i ordning. Den var inredd med 60-tals möbler och husgeråd, och det var som en liten tidsresa.

Hemresan gick lika bra som ditresan, men var lite stökigare, då en del av de yngre passagerarna verkade ha börjat fredagsfirandet. / Pelle