Norrberga

måndag, oktober 09, 2006

Som vanligt

Sååå, nu rullar livet på som vanligt igen. Vi åt vår yoghurt och smörgås med ost, leverpastej, gurka, anders tomater, kålrabbi och paprika, medan brasan sprakade i kakelugnen. Idag drack vi grönt te blandat med rooibos-te. Rooibos är sådant te som Precious Ramotswe dricker i Damernas Detektivbyrå. Det ger en trevlig smak till det gröna.

Gunilla pysslade med lite fönsterputs och gardinbyte i sovrummet, medan jag letade på nätet efter dataskärmar och trådlösa nätverksroutrar. Gunilla ska få tillbaks sin "gamla" dator, men den ska få ny platt 19" skärm och trådlöst tangentbord och mus. Hon hatar ju sladdar, så det är bara att acceptera. Med Anders goda hjälp har vi nog hittat lämpliga grejor, men vi försöker att ta det i våran takt. Den nya bärbara datorn som Anders var vänlig att inhandla medan vi var på Mallorca ser ut att vara ett bra köp. Nu väntar jag bara på nätverket, så att jag kan komma ut på nätet med den också.

När jag hade hjälpt G att putsa utsidan av fönstren drack vi kaffe, och åkte sedan via OBS i Fittja till det nya elektronikvaruhuset MediaMarkt vid Kungens Kurva. Där var det mycket folk där, man alla höll på att gå ut därifrån för brandlarmet hade gått. Efter en liten stund konstaterade man att det var ett falsklarm, så vi fick komma in och titta. Vi hittade inte något roligare än en billig Panasonic rakapparat för 700:-, men den fanns så klart inte i lager. Annars var det ungefär samma priser som i de andra butikerna vi tittat i.

Gunilla kom på den smarta idén att vi kan köpa en likadan gångmatta, som vi har i hallen, till matsalen. Vi har funderat länge på hur stor matta vi ska ha under matbordet. Stolarna får ju inte fastna på mattkanten när man hasar in stolarna, och man ska inte behöva kliva precis på kanten på den. Den får inte komma för nära kakelugnen heller. Sedan ska den ju helst tåla lite spill från bordet också. Den fd vita mattan vi har nu, piskade jag ute på verandan, och vände på den innan jag la tillbaks den, så den har verkligen gjort sitt.

Två sorters nya Rieslingvin köpte vi också. Ett australiskt, och ett från Nya Zeeland. Vi provade det ena till de parmaskinkslindade sparrisarna, och det andra till de stekta palsternacksskivorna med svampstuvning. De var goda, men vi tycker nog att de tyska halvtorra är godare, så våra gäster får nog finna sig i det som vanligt.

Vi bokade bord till i morgon kväll på Novisen. Det är temakväll (Modern Internationell matlagning) i morgon, så vi ska äta middag där med Jocke. / Pelle