Norrberga

onsdag, maj 17, 2006

Örebro

Halv nio kom vi iväg mot Örebro med cykeln ordentligt fastspänd där bak. Strålande sol hela vägen som byttes mot svagt regn just när vi kom fram efter två timmar. Jag lämnade Gunilla hos Riber (farsan) och åkte till Rejmes verkstad och lämnade in bilen på mellaninspektion, 75 000 km. Det tog 10 minuter att cykla hem till Riber, och väl där fikade vi med medhavd rulltårta.

Sen satt Riber och jag och snackade om allt möjligt, och inspekterade tänkbar förlängning av porttelefonen till hans nuvarande sovrum, medan Gunilla gick på stan och kollade in alla affärer. Hon hittade och köpte en mjuk bomullsskjorta som Ulla ska få i födelsedagspresent på lördag.

När hon så småningom kom hem igen, var färskpotatisen nästan färdigkokt och Gunilla bräckte skinka, som hon dränkte i vispgrädde, som fick koka in lite, och sen hällde hon i en kruka hackad persilja. Riber åt med god aptit, och tyckte att det smakade bra, trots en viss skepsis från början.

Verkstadskillen ringde och sa att bilen var klar, och efter en kopp kaffe cyklade jag iväg i ösregnet, iförd Karins (farsans fru) tjyvlånade regnbyxor. Jag löste ut Scenicen för 399 kronor, (Bilia Segeltorp skulle ha 1733 kronor för samma sak!!!) spände fast cykeln och återvände till gröna huset. Riber som inte fått vila sen vi kom började nu se lite i kors, så vi hoppade in i bilen, så att han fick gå och vila, och styrde kosan hemmåt. Vi stannade till på Ö&B i Arboga för en kort runda, och i Södertälje för att hämta en 20-bitars sushi och 2 misosoppa på Minako, och när vi sen kom hem hade vi kört ifrån regnet. / Pelle