Norrberga

måndag, juni 05, 2006

Disk och tvätt

Började med att åka upp med lite färg, penslar och dukar till Tore. Tanken är att kunna måla lite tavlor när hans ateljé är färdigbyggd. Han tänker ju också pensionera sig snart. Vem, utom Tore, kan komma på tanken att bygga en carport med en ateljé ovanpå?

Efter kaffet stod jag ute och diskade rent diverse kopparpannor som stått på våra överskåp medan Gunilla städade uppe på skåpen. Det var flera års fett och damm som försvann. Vi ska nog putsa dom en gång om året i fortsättningen. Vi passade också på att diska av lite grejor från Sundbyberg, när baljorna ändå stod framme.

När jag hälsade på Ulla, efter lunchen, var hon trött och ville bara sova.

Vid fyratiden hälsade vi på Åke, som just åt middag. Han åt snyggt med kniv och gaffel, och talade mycket bättre. Nu har han kommit igång med träningen ordentligt, men vet inte hur länge han ska stanna kvar på sjukhuset. Han har även fått bättre kläm på hur man tar sig fram med rullstolen.

Efter falukorv med stuvad blomkål, fick vi Gunillas hemgjorda rabarberpaj med glass och vispgrädde. Sen tittade vi på en video med Stockholmspärlor från 1897 - 1929. / Pelle