Norrberga

måndag, juni 12, 2006

En vanlig dag (men varm)

Jag vinkade av Gunilla när hon gick till stationen, och drack färdigt teet i solen på verandan. Sedan tog jag med mig radion och fortsatte med att klyva vedträn ett par timmar, tills trafikrapporten på radion sa att man kunde åka till Sundbyberg utan att sitta i bilkö. Jag plockade ihop lite böcker och småsaker som är Ullas i kartonger. Jag stoppade ned diverse skruv, spik och flaskor med "målarblandningar" i en stor kartong (får inte kastas i vanliga soporna) och lassade på kärran tillsammans med några stolar som förhoppningsvis får stå på Jockes vind. Stolar är bra om man är många.

Sendan åkte jag och hämtade Gunilla på jobbet. När vi kom hem, gjorde hon en smörgås till mig (ien sen lunch) medans jag tömde bilen och kärran.

Efter mackan åkte vi och hälsade på Ulla och Åke. Ulla ligger på GVA, den gemensamma vårdavdelningen, och pratade med oss, men det var svårt att få något sammanhang i vad hon sa på grund av smärtlindringen hon får. Det mesta är nog som i ett töcken för henne, men det ska väl bli bättre så småningom. Dom säger i alla fall att operationen gått bra, så nu är det bara att vänta.

Jag ringde till Strängnäs, och dom ska hålla på med Åkes bil i morgon också. Kopplingen var ordentligt slut. Den hade brännt fast, enligt verkstadskillen. Jag hoppas att Gunilla och jag kan hämta den på onsdag.

Vi åt lite upptinad bönsoppa med rostat bröd och en klick gräddfil till middag, och smakade på Gunillas smultronlikör som måste vara 10 år nu. Den smakade riktigt hyfsat till kaffet. Om jag minns rätt var den gjord på cognac socker och smultron. I brist på bättre program, såg vi en inspelad video med "den riktige Rain Man". Han som stod som förebild för filmen med Dustin Hoffman. Det är fantastiskt hur någon kan plocka fram allt han hört och läst. Själv har jag svårt att komma ihåg vad jag gjorde i går... / Pelle