Norrberga

onsdag, juni 28, 2006

Paket

På förmiddagen åkte vi till Skärholmen och letade efter en blå mjuk kjol med gummiband till Ulla. Det är tydligen inte modernt med sådana kjolar, för det fanns möjligen någon svart, men definitivt ingen blå. Vi tröstköpte en packe arbetshandskar och tre tennisbollar i stället. (bollarna är till torktumlaren)

Halv tre kom åke och två tjejer från sjukhuset. med lite hjälp tog han sig uppför trappen, och sedan fick han prova att gå runt i övervåningen med rollator och sittandes i rullstol. Han klarade nog rollatorn bäst. Han kunde gå och lägga sig i sängen, och ta sig upp igen. Han kunde ta sig till badrummet, och även ta ett glas i köket och fylla det med vatten. Han ska få trösklarna borttagna, en ramp till ytterdörren och lite specialkuddar att ha på stolarna han använder mest. Toalettstolen fick en förhöjningssits och armstöd redan nu, så att han kan komma upp om han har satt sig där. När färdtjänsttaxin kom tog han sig nedför trappen själv, men föredrog att sitta i rullstolen fram till bilen. Han ska nog kunna klara av att bo hemma med lite hjälp av hemtjänsten och ett trygghetslarm om någon vecka.

När vi var där, fick jag SMS:et att paketet med kameran var framme hos Bamses, så när Åke åkt, hämtade jag den och satte batteriet på laddning. Det hann nog bli lite mörkt när det var färdigladdat, men det gick att ta en bild på jasminebusken ändå. / Pelle