Norrberga

söndag, augusti 27, 2006

Färg

Först åkte vi och handlade efter frukosten, och sen gjorde jag i ordning färg för pårlsponten. När jag hittade de gamla fyralitersburkarna, var det fullt med rost på locket, och en av burkarna var det stora rosthål i. Man kan inte spara färg från förra målningen (15 år sedan) och tro att den är användbar.

Nu är jag inte den som ger mig i första taget, så jag skar med en kniv runt den torkade kakan överst i burken, och flyttade den till en tidning. Det verkade mest vara olja i det drygt centimetertjocka lagret, så jag fyllde på med ett par deciliter linolja och en deciliter lacknafta. Efter att ha rört om ordentligt, började smeten likna herrgårdsgul färg igen. Då blandade jag i en liter vit färg och rörde om ordentligt. Nu hade jag fem liter skaplig färg, så jag hällde upp en dryg liter i en plastpyts och spädde med 20 % lacknafta så att jag fick en bra grundfärg.

Gunilla målade under de nya fönstren och jag klättrade på stegarna och målade ovanför. När vi ändå var i farten, målade vi också ett par plankor på huset som vi bytte ut för några år sedan men aldrig fick någon färg på. Vi firade den vackra färgen med varsin Frozen Marguerita före rödtungan med pressad potatis och basilikasås. Efter glass och kaffe passade jag på att klippa åkern också. Det började inte regna förrän jag var klar. / Pelle

2 Comments:

  • Heja! Vi tycker om när vi målar hus! ska bli spännande att se.

    By Anonymous Anonym, at 28 augusti 2006 kl. 09:31  

  • Jojo! Vi kommer ihåg när du målade Tores hus... och rabatterna... och stegarna... och verandagolvet... och knäskydden... och färgskraporna... och... och... för att inte tala om händerna! Men väldans gult blev det!

    By Blogger Pelle, at 28 augusti 2006 kl. 21:38  

Skicka en kommentar

<< Home