Norrberga

lördag, augusti 26, 2006

Höst


Sommaren har verkligen gått och gömt sig. Vi stretar emot så mycket vi orkar genom att fortsätta äta frukost ute, fast det regnar och blåser och blommorna vissnar.

Idag har vi varit jätteduktiga. Vi har hackat ut varenda spik i de provisoriska plankorna ovanför ytterdörren och satt dit den pärlspont i stället, som vi har skrapat och gjort fin i partytältet. (pga vädret alltså). Fem små tvärslåar sågade vi också till och spikade fast i reglarna, så att vi skulle ha något att spika fast pärlsponten i. Den spikade vi dit stående, och de tillfälliga plankorna var liggande. Det gör inget om ni inte förstår, men det blev i alla fall väldigt bra, och det är ju huvudsaken. Vi höll på i åtta timmar. Jag hann också med att få fast det sista fästet på hängrännan innan drinken klockan fem.

Vi tog det sista av flaskan med vinbärsvin från 1979 och käkade ost, kex och oliver till. Sen högg vi in på våra hemfiskade kräftor. Åtta bamsingar var, ett par ostmackor, öl och svartvinbärs samt chokladglass till efterrätt. Nam nam!

Vi slöade sedan framför teven och såg på finnkampen. Det är ju ganska rättvist att Finland vann herrarnas och Sverige damernas. Ingen behöver ju känna sig som förlorare då. (Även om Sverige fick flest poäng sammanlagt!)

Kanonprogrammet kom sen i tvåan. "Daniels Hjärna". Det var verkligen intressant. Man häpnar verkligen när man får se någon som kan utnyttja hjärnans alla skrymslen. Det där att siffrorna och talen har olika form och skepnad var kul. Att han kan räkna och komma ihåg alla tal genom att dom liksom glider runt och bara blir till svaret är ju otroligt. Jag som är glad att jag kan räkna procent. Att han dessutom kunde lära sig isländska på sju dagar gör ju inte det hela sämre.

Jag måste helt enkelt ta med en bild på en liten spindel som hängde i en tråd på Gunillas tröja. Den var ca en halv millimeter stor. Den fick springa omkring på glasbordet, och Gunilla höll en tidning under så att det gick att se och plåta den. / Pelle