Norrberga

onsdag, augusti 02, 2006

Tyskland dag 6

Efter frukosten åkte vi ytterligare 15 kilometer längs Mosel till Brauneberg, där vi skulle stannat för natten om det varit något rum ledigt hos vinodlaren vi bodde hos för mer en 15 år sedan. Vi åkte förbi huset, men det verkade inte vara något rum ledigt. Det såg ut som vi mindes det, och det stod flera bilar utanför, så förmodligen åt deras gäster fortfarande frukost. Vi åkte istället till bageriet och köpte äppelkaka.

Vi fortsatte sakta utmed floden, som hela tiden är kantad med vinodlingar. Vid den lilla byn Urzig, hittade vi en fin plats vid floden där vi kunde fika. Det var skönt att bara sitta där och dricka kafffe med äppelkaka, och titta på båtarna som sakta gled förbi. Vattnet rinner så sakta så man knappt kan se att det rör sig. Det beror på att dom har byggt många slussar, och snålar med vattnet när det är så varma somrar som den här. Det är nästan bara det vatten som rinner ut vid slussningarna som rör sig.

Vi stannade vid slottet i Zell, där vi tog ett rum för natten. När vi installerat oss, gick vi på stan och provsmakade vin, och köpte med oss några flaskor. Vi åt lunch på Zum Alten Banhof. Skinksmörgås till Pelle och sallad till gunilla. Ölet var svalt och gott.

Några trehjuliga motorcyklar kom förbi, och då sa Gunilla att en sådan kunde vi ha. Då kunde hon sitta där bak och hålla koll på hur jag kör. En blåsorkester spelade födelsedagsmelodier på matstället bredvid, så vi fick underhållning medan vi åt.

Sedan vilade vi middag på slottet och bestämde morgondagens resrutt.

På eftermiddagen gick vi över floden på en gångbro, och åt glass och drack mineralvatten på andra sidan. När vi hittat tillbaks igen gick vi till ett litet torg utanför ett gasthaus, där vi åt middag. G åt skinka med melon, sallad och bröd, och P åt Cordon Blue-swein, dvs 2 fläsksnitselskivor med ost och skinka mellan, panerat och friterat med stekt potatis och en salladstallrik. Till det drack vi stor god öl. Notan stannade på 19,20e = 180 kronor. Inte dyrt för två precis.

Pelle gjorde kaffe på rummet och vi tittade på TV en stund innan vi somnade. / Pelle