Norrberga

onsdag, december 20, 2006

Andra problem

Vi började dagen med att titta in på Ikea, och visserligen sålde dom ut alla julgranssaker till extrapris idag, men dom hade inga ljusslingor. Då åkte vi vidare till Jula, som reade ut alla möjliga sorters ljusslingor. Det blev två 200-lampors slingor för julgranar och två 200-lampors nät för utebruk. För att retas lite med grannarna, köpte vi 25 meter grön, och 20 meter vit ljusslang också. Dom ska vi nog kunna sätta upp någonstans där dom syns. (Men vi tänker inte bräcka dom här.)

Efter kaffet hemma, kollade jag om lamporna fungerade, och sedan åkte jag och bytte en av slingorna och det ena nätet. Dom nya paketen öppnade jag och kollade redan i butiken för att slippa byta ytterligare en gång.

När jag äntligen kom hem igen, käkade vi ett par skinksmörgåsar till lunch, och sedan dränkte vi granen i lampor och började hänga upp alla Anders vackra julgranskulor. Han hade köpt till flera nya när han var i New York och sprang maraton.

Den vackraste av de nya är nog den med tomten i glaskulan. Den flygande tomten är inte så tokig den heller. Han har verkligen skaffat många roliga julgranssaker, och man undrar ju hur han lyckats få hem dom hela.

Efter middagen började jag rulla ut, och knyta fast den gröna 25-metersslangen på verandaräcket, och när jag en timme senare, frusen och trött, stoppade i kontakten, var det naturligtvis 1,5 meter i mitten som inte lyste. Det gick ju inte att se när vi provade den hoprullad. Det var bara att knyta loss den och sitta och sura i soffan framför teven i stället.

Jocke kom förbi och tröstade med en dansk salami, en burk Stilton och en chokladask, så kvällen var inte helt förstörd ändå. Jag rullade, för säkerhets skull, ut den vita slangen för att kolla, och där lyste alla lampor utom 2, men det märktes knappt i mängden. / Pelle

1 Comments:

  • Jamen TITTA vad fint det blir! Inget slit förgäves då! Ska bli kul att se IRL till Jul. /Anders

    By Anonymous Anonym, at 21 december 2006 kl. 14:44  

Skicka en kommentar

<< Home