Norrberga

söndag, juni 10, 2007

Sill och potatis

I fredags körde vi till Tucson Mall, där vi gick runt och tittade i några affärer. Gun köpte ett litet reseschackspel till Börje. VI tittade efter en ny glaskanna till kaffebryggaren, men de sålde inte lösa kannor där. Vi fortsatte till AJ´s, en mataffär som har manuell fiskdisk, och köpte ett par fina fiskfiléer och jätteräkor.

Efter mellanlandning hemma för kaffe och kakor, åkte vi ned till Fry´s, den billigare vardagsmatsaffären, och handlade reste av det vi behövde för dagen. Gun lärde Gunilla laga ostkaka på eftermiddagen, och vi började tidigt med drinken. Börje och Gunilla lagade till fisken och det blev en fantastiskt god middag.

I går, lördag, började vi dagen som vanligt. Gunilla rensar poolen och sopar rent från allt smått som ramlat ned från träd och buskar, medan jag gräver bort sand, på framsidan av huset, som rasat ned under årens lopp, och täcker stenarna som ligger i sluttningen. Den sanden kör jag nedför halva uppfarten, och fyller på vid sidan, den sand som rasat bort därifrån. Sedan fortsätter jag ned till gatan, flyttar ett lass sand från ena sidan uppfarten till den andra sidan och tippar utmed asfalten på vägrenen där postbilen ska köra fram till brevlådan. När kärran är tom, lägger jag i ett dussin stenar och drar upp till huset, och lägger dom i sluttningen där det saknas stenar.

Därefter är jag tllräckligt varm för att hoppa i poolen med Gunilla och simma 10 rundor + 1 för varje dag vi varit här. Vi ska upp till 20 rundor, och sedan fortsätter vi med 20 varje morgon.
Vi duschar och klär oss hyfsat före frukosten klockan nio, och sedan tar vi da´n som den kommer.

Den här dagen sprang Anders Stockholm Marathon, och vi kunde följa hans resultat på deras hemsida. Vi blev lite oroliga när det inte kom någon ny tid efter den på 30 km, men några timmar senare, hade de uppdaterat även målgången pä 4,45,14. Det blev 6,45 km i timmen i snitt. Bra sprunget i värmen. en 6 540-plats av 17 500 startande

Vid 10-tiden, åkte vi till optikern, som fick justera Guns glasögon, som hon satt sig på. De fixade till dem på två minuter, så vi han titta på damkläder också...

Klockan ett kom Lasse och Florence.Vi åt en riktigt svensk sillunch, med tre sorters sill, ägghalvor med kaviar och ansjovis, prinskorv, köttbullar och grönsaker.Gun hade blandat till en påse "skånekryddor" i en flaska vodka, och det smakade nästan som riktig Skåne.Lite för mycket anissmak bara. De gick bra att sjunga snapsvisor till i alla fall, så alla blev nöjda.

Efter lunchen fick vi varsin frozen margarita, och när gästerna gått, drack vi bara lite tea med smörgås till middag. / Pelle