Norrberga

lördag, april 08, 2006

Berg

09.00 kom vi äntligen iväg i strålande solsken. Strax efter Järna, var det dags att ta av solglasögonen och sätta på vindrutetorkarna. Det regnade hela vägen. När vi passerat Norrköping, svängde vi av motorvägen, och letade oss fram till Alsäters gård, där vi fikade på mormors café. Kaffe med hembakt bröd och kakor för 25 kronor var billigt. Vi köpte med oss ett par smörknivar i trä, och några hemrökta sikar. En fisk gav vi till Ulrika och Peter, och en ska vi äta själva med äggröra i morgon.

Maja och Linnéa, som blev glada för påskäggen med godis, hade ritat påskkort till oss. Dom fick också en stor bok om Nalle Puh, som Gunilla läste lite i för dem. Vi fick kyckling med klyftpotatis till lunch, och kaffe med kladdkaka efteråt. Det smakade gott. Det var sista dagen dom kunde laga mat i köket, för i morgon ska Peter riva bort spisen och diskbänken. Med hjälp av Ikeas dataprogram, har dom hittat en bättre lösning för köket, och nu är det dags.

Hemresan var lika regnig, och i Södertälje köpte vi med oss
Misosoppa och en 20-bitars Sushi från Mikako. Lite korsord och slötittande på Högsta Domstolen på teven fick avsluta kvällen. / Pelle