Norrberga

fredag, april 21, 2006

Plåtad och klar

Bilen kom som den skulle, och vi var hos fotografen tio minuter senare. Han tog nog femton kort innan han var nöjd. Vi gick till banken med korten och lämnade in ID-kortsbeställningen där. Dom skriver när kortet är klart. Allting var avklarat straxt efter ett, så vi gick till caféet och tog varsin kaffe och delade på en bulle. Ulla var törstig, och fick en flaska apelsinjuice också. Vi satt där i nästan en timme, och Ulla tyckte det var kul att se så mycket folk. Det är många som går förbi just där när det är fredag. Systemet ligger ju alldeles bredvid.

När vi kommit tillbaks till Salarp, var Ulla ganska trött, men hon kom ju lagom till deras kaffe, så det blev nog en liten påtår med rulltårta...

Hemma hade Flisan skött sig, och vi tog en promenad innan jag gjorde i ordning fredagsdrinkarna. I dag blev det varsin Caipirinha. Det finns många recept på den, och vi gör en som egentligen kallas
Caipiroshka när den görs på vodka i stället för sockerrörsbrännvin.

1 Lime, skuren i bitar
3 msk socker (liten lime = mindre, stor lime = rågade)
6 cl Vodka

Lime och socker stöts med en träpinne till mos i ett glas (akta glaset).
Fyll glaset med is och häll på spriten. Stoppa i en långskaftad sked eller en drinkpinne så att man kan röra om ordentligt.

Till den tog jag fram Cambozola, Knäckis (kexen var slut), jordnötter, ostbågar och oliver.

Trots mängden drinktillbehör åt vi sen ordentligt av Taco spicemix-kryddad kycklingfilé med guacamole och stekt potatis. Det gick utmärkt att dricka påskmust till detta. Varsin liten glacebit fick avsluta middagen.

Lite tevenyheter, chat med Florence och hundpromenad avslutade sen kvällen. / Pelle