Norrberga

lördag, april 15, 2006

Påsklunch





Sådär! Idag har vi haft närmaste släkten på lunch. Gunilla har under fem timmar lyckats få allting i ordning. Jag gick ned till Ulla och följde med henne i färdtjänstbilen. Det gick som smort de sjuhundra meter det gällde, och trots att gräsmattorna är vårmjuka, gick det bra att köra hennes rullstol runt till köksdörren, där nivåskillnaderna avhjälptes av losstagna boddörrar. Klockan ett kom Anders, Jocke, Hasse, Nisse, Åke och Bosse. Vi öppnade en flaska skumpa som drink, och bilisterna fick cider. Anders flickvän Sara skulle ha varit med, men blev tvungen att åka till Göteborg. Anders hade med sig en korg med påskgodis som hon gjort. Kycklingar, ägg och fantastiska små fågelbon.

Sill, Jansson, ägghalvor, lax, räkbakelser sköljde vid ned med Svarta Döden (minne från nyår i Reykjavik) OP, Bommelunder, Årsta och två sorters Aalborg, som Anders hade med sig från just Aalborg. Chokladmousse och kaffe med tillbehör avslutade lunchen ett par timmar senare. Eftersom det var så fint väder, promenerade jag med Ulla tillbaks till Salarp.

Vi behövde inte göra någon middag, utan jag tog te med mackor på kvällskvisten. I morgon ska vi åka hem till Nisse som fyller 54 år. Han bjuder på lunch klockan två, så då får vi mat igen. / Pelle