Norrberga

lördag, april 22, 2006

Vernisage

Upp tidigt och ut med hunden! Det börjar gå riktigt bra nu. Det är först när hon kommer och sticker fram nosen och buffar på mig som jag går upp. På med gårdagens paltor, ladda jackfickan med bajspåsar och kopplet runt halsen på jycken. Sen är det sakta promenad längs diket som gäller.

Det finns alldeles för mycket att nosa på. Jag undrar vad hon tänker när hon hittat ett riktigt doftställe. Gunilla säger att Flisan "ser" saker. Hon samlar på nå´t sätt energi, för när hon har sniffat klart, sätter hon iväg med riktig fart.

Efter morgonturen, fick jag i alla fall sova tills frukosten var klar. Efter ytterligare en hundrunda, åkte vi och handlade mat. Sen hem till melodikrysset och kaffe med kanelbullar. Vi plockade omkring saker i trädgården fram till lunch.

Efter lunchen gick vi ned till Ulla och bytte hennes stora rullstol till den lilla transportstolen hon fått tidigare. Vi gick i solskenet bort till Gluggen vid Folkets Hus, där konstföreningen Botvid hade vernisage. Dom visade tavlor, stolar och glas. Ulla var inte så imponerad. Hon gillar bättre när dom har en massa småsaker. Hon tyckte ändå att det var roligt att få komma ut lite. Hon var tillbaks på Salarp till kaffet, och vi gick vidare hem och fortsatte med trädgården.

Förutom allt krattande och krafsande, flyttade vi på Hortensian som vi planterade för några år sedan. Den fick nu bo där vi hade rosor förut, och på den nu lediga platsen skulle en nyköpt magnolia få bo. Problemet var bara att där den skulle ned, var det bara cement och sten. Det var den gamla, för 25 år sedan, borthackade stentrappens fundament som vanns under jordlagret.

Tre timmar senare, var cement och sten borta och Magnolian kunde komma på plats.

Gunilla hade gjort laxfjärilar med lime och honung. Till dem fick vi dijonpotatis (kokt i en halvliter matlagningsgrädde), rivna rädisor och gurka. En flaska Riesling, och sen, magnumglacebitar till dessert.

Nu ligger vi i varsin soffa och ser på teven hur svenskarna blir allt fetare. Obegripligt!!! / Pelle