Norrberga

torsdag, juni 22, 2006

Mot mörkare tider

Alltid likadant! Det hinner inte bli sommar förrän årets kortaste dag infinner sig och resan mot hösten börjar. Gunilla och Jocke åkte till Skärholmen och jag fyllde kärran med gamla gräsklipparen och diverse skrot som samlats i bodarna. Gunillas mormors gamla skrivbord fick hamna på kärran med det bruna skåpet från Iffa, som också gjort sitt.

Vi fikade när dom kommit hem. Jocke hade handlat mat till midsommarfesten, och Gunilla köpte en kortärmad blus till Ulla och ett par skor till sig själv. Efter märkning av blusen gick vi ned och hälsade på henne. Hon var lite orolig, men hade ätit ordentligt. Däremot är hon dålig på att dricka, så när vi gått, gav dom henne dropp, för att få i henne tillräckligt med vätska.

Jag körde upp kärrorna till återvinningscentralen, och sen tog vi en drink i soffhörnet inomhus. Det blåste och var för kallt ute.
Till middag åt vi husmanskost (falukorv och stekt potatis och blomkål) och till efterrätt jordgubbar med vispgrädde.

Vi tog fram klyven, och gjorde ved av kubbarna jag sågade härom dagen, medan Jocke lånade vår assistent och ugn för att baka ett stort bröd till i morgon. / Pelle