Norrberga

måndag, augusti 28, 2006

Klockradio och klyv

Gunilla tröttnade på att den 30-åriga klockradion drog sig en halvtimme per dag åt än det ena, än det andra hållet. Fast inte lika mycket varje dag. Nu åkte den ut, (till boden för eventuell hemmafixarreparation) och vi åkte till Power vid Fitja och köpte en ny. Det blev en Grundig den här gången också.

Den nya heter Sonoclock 620, och är liten och rund. Displayen lyser med ett blått sken och har 10 olika stationsknappar. Jag har hittat alla frekvenser på Teracoms hemsida och ska ställa in knapparna efter hennes önskemål. Den sökte själv upp 10 olika stationer, men det passade inte så klart. Jag har också ställt in den att slå på varje morgon klockan 7. Även helgdagar! Den kan hoppa över helgerna om man vill, men inte då!!!

När jocke slutade skolan hämtade vi honom och åkte hem till Peppe och Victoria i Kagghamra och lånade deras 9-tons vedklyv. Nu ska vi väl lyckas med alla kubbarna som vi inte orkat klyva för hand eller med vår lilla 1.5-tonsklyv. / Pelle

PS. Nu gallskrek Gunilla att hon kunde inte se vad klockan är när hon ligger ned, och det blå skenet kunde hon inte sova i!!!! Hon ville ha tillbaks den gamla klockan! Vi får väl se... DS.