Norrberga

onsdag, augusti 09, 2006

Tyskland dag 8

Egentligen skulle vi ha åkt till Minden idag, men eftersom det rummet, där vi bodde första natten, inte var ledigt förrän i morgon, så måste vi hitta ett övernattningsställe till.

Vi började med att åka 100 meter och köpa kaffebröd på bageriet. Sedan åkte vi allt högre och högre tills vi kom till en trevlig skogsväg, där vi fikade bland allsköns insekter.

Vi stannade sedan till i orten Winterberg, där vi parkerade i en timme och gick runt och tittade på 1000-tals hotell som låg uppradade på huvudgatan. När man inte behöver dom så står dom som spön i backen! Vi handlade i alla fall lunch som vi sen åt på Bordellen Ellen.

Bordellen Ellen, var en större parkeringsficka längs väg 1 där vi hittade en skuggig plats mellan ett par husbilar. När vi fikat klart hade vi förstått att husbilarna som det låg stora röda hjärtan innanför vindrutorna på, och som det bara var kvinnor i, inte innehöll några reströtta semesterfirare, utan var något helt annat. Det stannade långtradarchaufförer i parti och minut som hälsade på hos flickorna.

Vi åkte raskt vidare och hittade ett 4-stjärnigt hotell i en liten by som heter Sande, där vi stannade för natten. Middagen, som var den bästa vi åt på hela semestern, åt vi på en gammal kvarn i närheten. Pelle började med 6 st vinbergssnäckor i örtsmör och vi åt båda argentinsk oxfilé med bearnaisesås och pommes. Detta sköljde vi ned med mycket god öl, och sedan blev det glass, creme caramel och kaffe. Allt för endast 50 e. / Pelle