Norrberga

måndag, september 11, 2006

Lite av varje i söndags

Efter söndagsfrukosten handlade vi mat. Gunilla gjorde sedan en sockerkaka och jag städade inomhus och i trädgården.

Klockan två kom prästen Jenny på besök och vi satt ute på verandan med te, kaffe och sockerkakan och gick igenom den förestående begravningsproceduren. Vi har valt ut två psalmer. Fädernas kyrka och Härlig är jorden. Vi har gjort ett programblad med vad som händer under begravningen, och då får vi skriva dit texten till de två första verserna av Fädernas kyrka. Den psalmen ströks ju i senaste utgåvan av psalmboken. Den ansågs visst vara "för svensk". Det passar nog Ulla bra.

Vi tillbringade sedan ett par timmar med klyven, innan vi gick upp till Jocke som bjöd på gräddstuvad lever. Han hade lyckats riktigt bra i köket, och det märktes inte att sista datum på levern var i lördags... Det kan ju bero på gin & tonicen som han bjöd på innan också. Gunilla hade gjort äppelkaka med vaniljsås som vi hade tagit med till efterrätt.

Bosse och Åke var med också. Nu klarar Åke sig riktigt bra med rollatorn på sin ramp. Det är kul att han kan gå ut när han vill nu, även om han känner sig mer trygg när Bosse går bredvid. / Pelle