Norrberga

lördag, februari 24, 2007

Schlagermiddag med Nisse

Idag ringde Jocke och bjöd sig själv till oss på frukost. Han ville ha hjälp att såga av 15 cm på den ribbotten vi köpte på Jysk, för några veckor sedan. Ribborna är för en 120 cm bred säng, men han har bara en som är 105 cm bred, och vi kunde inte hitta någon i den storleken.

Han började med att ta bort bandet på ena sidan, och sedan sågade han ute på verandan. Jag stod mest som moraliskt stöd och höll i högen med de som skulle sågas, så de inte trillade ned i backen.

När vi var klara fick vi kaffe med kanelbullar och sockerkaka som Gunilla hade gjort. Jocke hjälpte till med korsordet också, innan han gick upp till sig för att häfta fast bandet på den sågade sidan, och att vända på vinkeljärnen som sitter på långsidan av sängen, så att ribborna inte ska glida åt sidan och trilla ned.

Efter en promenad runt Bergvik, där vi såg att kärret, nedanför Sellmans lilla röda stuga på Bergviksvägen, var till salu för 1,5 miloner. "Ur led är tiden", som någon vis person sade.

När jag hade puttat Gunilla uppför den branta backen, gick vi hem och städade och eldade i kakelugnarna så att det blev fint och varmt tills Nisse kom.

På tal om Nisse, så sitter vår lilla tomtenisse fortfarande och väntar på våren utaqnför i slänten. Nu syns han i alla fall efter att ett tag varit helt översnöad, så han har inte givit upp hoppet ännu.

Gunilla förberedde allt till den kreolska grytan, och jag förberedde drinken, en Planters Punch, som Gunilla hittade receptet på, när Compass hade konferens på Barbados på 80-talet. Vi serverade drinkarna i muggarna vi fick på Bahamas, för att ge ytterligare sydamerikansk/västindisk prägel på kvällen.

Även Nisse hjälpte till med korsordet, innan vi åt den goda grytan (ville ej vara med på bild).

Vi tittade sedan på den sista uttagningen till Schlagerfestivalen, och det hjälpte inte att vi ringde på Christer Lindarw. Han kom inte vidare med sin ekivoka låt. Vi ringde även på Andreas Johnssns låt, och det gav ju bättre utdelning. / Pelle

1 Comments:

  • Jag kan ju meddela att sängbotten passade finfint! Synd bara att det nog är en 90-madrass jag har... vi får köpa en ny 105 cm på Jysk senare.

    Jag kan intyga att kakan och bullarna var goda!

    By Blogger Joakim, at 27 februari 2007 kl. 20:32  

Skicka en kommentar

<< Home