Norrberga

söndag, februari 11, 2007

Borta!

Så där ja! Nu är kablarna borta för alltid, täckta av ett 7 mm tjockt lager flytspackel. Först åkte jag till K-Rauta för att köpa svarta 20-liters murbrukshinkar, men deras hinkar kostade 69 kronor styck (39 enligt deras hemsida) och luktade så illa att man inte kan ha dom inomhus. Dom hade fina gröna hinkar av god kvalitet för 99 kronor också, men snålPelle åkte till Bauhaus och köpte två simpla för 29 kronor styck och en stor 65-liters balja för 59 kronor. Allt luktade gott. Efter att ha plockat fram alla prylar, tre 25-kilos säckar med spackel och hällt upp rätt mängd vatten i olika hinkar kunde vi sätta igång. Gunilla hjälpte mig att blanda till hink nummer två när jag hällde ut och jämnade till hink nummer ett, och när jag hällde tvåan, började hon med trean osv. Det var bråttom att hinna få ut spacklet, för det rinner bara i 10 minuter, men nu är golvet riktigt plant för att vara första gången vi använder flytspackel. Det ska få brinna (stelna ordentligt) i flera dagar innan vi kan börja lägga klinkers.

Hasse var hemma hos Jocke och fick hjälp med att ställa in sin nya bärbara dator. Dom kom ner till oss och käkade lunch, och tittade på när Anja tog guld i störtlopp.

Datorn har inbyggd kamera, och vi provade att den fungerade med Skype. Det är Hasse so siter längst bak, och Jocke som sitter närmast.

Vi tog den näst sista kartongen med kräftor till middag. Det är onekligen så att hemfångat är bäst. Vi blev ganska mätta, för de tolv kräftorna var som vanligt riktigt stora, och vi åt ostsmörgås till, och semlor till efterrätt. / Pelle