Norrberga

fredag, februari 16, 2007

Maj-Lis vann!

Vi fick en god paj med sallad, öl/vin och kaffe hos Lille igår, innan vi åkte i karavan till parkeringshuset i Huddinge Centrum. Lille ledde oss direkt till Resecity, där ett 30-tal jämnåriga samlats för att se bilder och höra om båtarna på Hurtigruten.

Efter en timmes underhållande berättelse, fick vi fisksoppa, baguette och vin, innan de drog de fyra vinnarna i kvällens enkla frågetävling. Den första lotten dom drog fick inget pris, för Reykjavik ligger inte på Grönland, dit deras nyaste kryssning ska gå.

Maj-Lis som länge felaktigt påstått att hon altid har sådan otur, såg ganska rolig ut i nosen när dom nu ropade upp hennes namn. Jublet visste inga gränser när vinst numer två gick till Gunilla, och den tredje gick till Bosse. Eftersom den fjärde vinsten gick till någon för oss okänd, lämnade den snälla Bosse över sin vinst till Lille, och det var hon verkligen värd. Det är ju hon som ordnat så vi fick komma med. Gunilla vann en nessesär för män, och nu hoppas vi bara att alla sex tycker att det ska bli kul att åka tillsammans i höst, och att vi kan samsas om vilken bit vi ska åka och hur vi tar oss dit och hem. De billigaste resorna går ju november till februari, och det kan ju vara ett alternativ om vi vill åka hela vägen mellan Bergen och Kirkenäs. Då kan man få se både späckhuggare och norrsken.

Vi fick även tips på två 5-dagars bussresor med Poolresor där två dagar på Hurtigruten mellan Trondheim och Bergen eller från Bergen till Trondheim, med en tur i Geirangerfjorden ingår.

Om en månad ska vi träffas igen hemma hos oss, och prata mer om resor, medan vi äter middag.

Nu har jag lämnat tillbaks kakelskäraren och spolat av bilen, och ska hämta Gunilla om en timme. Det är sista dagen i Sverige för hennes kurs innan deltagarna åker till Ghana för att praktisera och lära mer om infektioner.

Om någon vecka ska jag hyra en vattensåg, så jag, utan att förlora fingrarna och förstöra plattorna, kan såga till alla bitar så dom faller på plats. / Pelle