Norrberga

torsdag, mars 15, 2007

Mariehamn ToR med Åsa

Vi hoppade över lunchen i onsdags för att kunna orka middagen på båten, och vi åkte iväg i god tid så att vi var framme alldeles för tidigt och fick sitta i bilen och vänta på kajen. När vi fått köra ombord, och parkerat bilen på däck 3, tog vi trapporna upp till däck 10 där vi skulle bo. Hytten var snygg och välstädad, och det var kojer bredvid varandra, så jag slapp klättra på stege till min säng. Det var bara att fälla ut den från väggen. Gunillas säng var för tillfället kamouflerad till soffa. Vi lämnade fåret Åsa, som fått följa med den här gången, att passa hytten medan vi letade rätt på Skärgårdskrogen ombord.

Den öppnade klockan 18.00 när båten skulle gå, så vi kunde ta varsin Razzel i baren bredvid. Den bestod av hallonvodka, lime och fruktsoda från handduschen, och var synnerligen lättdrucken. Vi syndade lite med en burk Pringles till.

När Skärgårdskrogen öppnade fick vi ett trevligt bord i en liten inglasad alkov, och jag tog en Martini före maten, för att göra Gunilla sällskap, för hon hade tagit med sig sin Razzel från baren. Vi beställde vårt skaldjursfat, och varsin Mariestad. Gunilla gillar vanligtvis vitt vin, men till skaldjur, dricker hon helst öl, och jag gör alltid snällt likadant.

Gunilla som håller koll på allt, noterade att båten inte lämnade kajen förrän klockan sju.

Vi började med ostronen, och slutade äta när det bara fanns ett par rökta räkor och dekorationen kvar. Vi orkade faktiskt inte få i oss de sista räkorna, för vi var riktigt riktigt mätta, men jag lyckades ändå pressa ned en Creme Brule och en kopp kaffe, innan vi rullade därifrån.

Vi spelade en stund på de enarmade banditerna, men det blev mer nöje än vinst, så vi fortsatte till Fun Club, där Roosarna spelade. Vi dansade ett par danser så att Gunilla kunde spana in dom på nära håll. Hon visste att Kjell Roos är skild från Kikki Danielsson, som han har ett par barn ihop med, men hade inte sett honom i verkligheten tidigare.

Efter dansen gick vi till hytten och lade oss, och sov gott, ända fram till halv tio då vi steg upp.

Nyduschade och fina fick vi varsitt glas champagne när vi kom upp till Food Garden. Det saknades absolut ingenting till den frukosten. Där fanns alla sorters sill, lax och löjrom. Fil, yoghurt och frukt i mängd. Alla sorters pålägg, och grönsaker. Olika omeletter, äggröra, bacon, korv och köttbullar fanns det också. Vi var väl klara framåt elva, så man kan nästan kalla det för en brunch i stället.

Vi drack kaffe och åt kanelbulle längst fram i båten, och höll under tiden koll på att kaptenen höll sig i farleden. Sedan inhandlade vi vår ranson av vätskor, och gladde Åsa med diverse godis och annat, som hon kunde vakta i hytten tills vi var hemma i Stockholm igen.

Med all packning tog vi hissen ned till bildäck, där jag fick hämta ölen vi köpt. Fyra plattor till Jocke, och två till oss själva. Man slipper kånka själv om man köper sex stycken. Då får man dom vid bilen. Fem kronor burken är överkomligt.

När vi kom hem gjorde Gunilla pyttipanna på gammal ox- och hjortfilé, med stekt ägg och saltgurka. Vi drack julmust till, så att vi är pigga i morgon när vi åker till Örebro och firar Riber. Jocke ringde från Konsum, så jag hämtade honom där, när han hade handlat, och då fick han sina öl samtidigt. / Pelle