Norrberga

måndag, mars 12, 2007

Digital måndag

I dag har jag programmerat om digitalboxarna så att vi kan fortsätta att se på teve. Åkes box var lättast att fixa, men den är ju köpt ganska nyligen. Vår egen tog nästan en timme att få ordning på, men nu är den igång, och nu kan vi även se den finska kanalen igen. Jag försökte beställa Telias TV via bredband, men det klarar inte telefonstationen i Rönninge. Det är typiskt att om dom har ett erbjudande, så klarar dom inte av att leverera. Förhoppningsvis får jag ett mail-svar snart om när dom planerar att "bygga ut" vår station.

Ett SMS kom från Anders och Sara, som är tillbaks till Peking, där dom åker runt och tittar på allt som måste ses.

Klockan tolv gick jag upp till Åke och fikade med Britta och Lill-Else och Bosse. Vi satt och gick igenom de fotografier jag gjort papperskopior på från glasplåtar tidigare.
Britta,som sitter bredvid Åke, har ju ett fantastiskt kunnande och komihåg från gamla tider. Vi kunde sätta namn på de flesta som var med på bilderna, men det verkar som om kameran mest kom fram när det var främmande på besök, så en del figurer gick vi bet på.
Lill-Else som satt bredvid Bosse, är också intresserad av släkten, och ser till att yngre datorkunniga släktingar för vidare det hon får veta. Hennes pappa Hjalmar, var bror till Brittas mamma Ellen och Åke och Bosses mamma Hilma. Någon av de tre syskonen eller deras föräldrar, fanns med på de flesta bilderna, och nu har vi lyckats utröna vem som är vem.

Gunilla fick tag på Torbjörn, på American Express, när vi var hemma igen, och han hjälpte oss att hitta bra biljetter till Tucson i Arizona. Vi åker dit 4 juni och kommer hem den 9 augusti, lagom till kräftfisket. Då hinner vi fira Börjes födelsedag innan vi åker hem. Vi tänker åka ett par dagar till Las Vegas i början på juni också, innan Gun och Börje åker till Sverige, men den resan bokar vi där. Vi mellanlandar två gånger på vägen, i London och i Los Angeles.

Gunilla tog en shoppingrunda i Stockholm, medan jag var hos Åke, och köpte en jacka på HM. / Pelle