Norrberga

lördag, mars 17, 2007

Örebro

Gunilla och jag hämtade upp Jocke vid hans skola halv två igår, och åkte mot Örebro för att fira Farsans 87-årsdag. Vi stannade till på Överskottsbolaget i Arboga och köpte ett par miniväxthus som Gunilla ska odla frön och sticklingar i när vi inte åker bort hela sommaren, och vi stannade också till på Plantagen i Örebro, som hade flyttat in i nya lokaler, och köpte ett fång tulpaner till Riber. Vi var framme klockan fyra, samtidigt med Peter, Maja och Linnéa, som kom i sin bil från Berg. Ulrika, som varit på kurs på Lidingö, skulle komma med tåg senare.
Riber verkade pigg och tog sig fram sakta och försiktigt, vilket lär trygga ett långt och lyckligt liv. Vi hade med oss lite godis från båten, och Jocke hade med sig "julklappar" till kusinerna. (Han har lite svårt med att koordinera vissa saker tidsmässigt.) Maja fick Barnens Stora Lexikon, och Linnéa fick ett par CD-skivor med Trazan och Banarne, och Jojje Wadenius. Vi hade med ett par nallar i mugg, som vi också köpt på båten, till dem.
Det är kul att träffa tjejerna, för det är full fart för det mesta, och det händer alltid något hela tiden.
Dom hade gjort födelsedagskort och ritat bilder till Riber, och de hade stoppat dem i egenhändigt gjorda kuvert.
Jocke korkade upp lite skumpa, och vi skålade och hurrade ordentligt för Riber, innan vi sate oss till bords och åt kyckling med bacon, som Karin gjort i ugnen och potatismos, grönsaker och en god chutney till.
Vi hade nästan ätit färdigt när Ulrika kom. Hon åt snabbt ikapp, och sedan åt vi efterrätten tillsammans, och drack kaffe. Hon hade med sig goda chokladbitar också som vi åt till kaffet.
Jocke som är teknisk, fixade Karins dator så att den trivs bättre på internet, och kollade och visade henne hur hon ska spela in sina favoritprogram på videon nu när de är digitala.

Den yngre familjen Bergman sov kvar i gillestugan, och vi for hem klockan nio, på en timme och femtio minuter, utan att bryta mot hastighetsbegränsningarna. Det är ju 110 eller 90 km/tim nästan hela vägen. / Pelle