Norrberga

måndag, september 11, 2006

Härliga måndag!

Det är så skönt att slippa åka iväg och jobba på måndagarna. Speciellt när det är soligt väder, köer och förseningar i trafiken och mycket att göra hemma.

Gunilla blev verkligen glad när hon såg att det var fem stora fina blommor
samtidigt utslagna på hibiskusen när vi kom ned till frukosten. Lite kyligt var det, för jag har inte satt på värmen ännu, så jag tände en brasa i kakelugnen.

Sedan åkte vi runt och letade borddukar till kaffet i kyrkskolan på onsdag. Det finns bara en enda sort på rulle. Tunn och sladdrig. Vi var på Ica Kvantum, Maxi, Obs, Cervera, Duka, Åhlens, Konsum, Hemtex, och alla andra ställen vi kom på. De som var kraftigare, var alldeles för stora för de 120 x 60 cm-borden som finns där. Det blev till slut en tunn vit 50-metersrulle på Willys.

Blommor köpte vi på Plantagen, men samma sorts Azaleor var 10 kronor billigare på Maxi och servetter köpte vi härom dagen.

Efter middagen, kräftsmörgås och rester av blåbärshallonpajen med glass, gjorde vi färdigt alla programblad till onsdagen.

Florence var vaken på Skypen, så vi fick lite nyheter från Amerikat. Gun och Börje har det bra men jäktigt på sin Hawai-kryssning, Poolen börjar bli normal igen, tack vare Florences och Lasses flitiga pysslande och Lasse har bytt jobb. Det var mycket på en gång. Vi ser fram mot att få komma över och hälsa på dem en annan årstid än den stekheta sommaren. / Pelle