Norrberga

söndag, oktober 15, 2006

Färdigsågat

Så blev äntligen alla grenar uppsågade till ved och kubbar. En del av dom ska klyvas, men det går ju lätt med maskin.

När jag stod där och sågade, hörde jag ett konstigt läte. Det lät som en korsning mellan en ko och ett får. Det var en gammal ford som kom körande förbi. Jag var helt enkelt tvungen att hämta kameran och föreviga den tjusiga bilen. Ingen plast och inga datorer där inte. Den går nog i alla väder, om ej så fort.

Gunilla passade på att gnugga de gamla stolarna från Iffas lägenhet med polish och klä om sitsarna medan jag var ute. Dom ser nu ut som om dom vore nya.

De flesta korsorden från Mallorcaveckan är äntligen lösta. Det är skönt att hinna ifatt.

I dag åt vi hjortfillé med svampsås, pressad potatis, lingonsylt och lite blåbär till middag. Med tanke på att det var en deciliter gin i såsen, så var det absolut inget att klaga på. Det blev inget över heller, och ändå orkade vi äppelkaka med vaniljsås efteråt.

Efter middagen satt vi vid datorn och skrev rent de sista av Åkes spritrecept, och brände ned version 8 på en cd.

Bosse, som kört Åke till närakuten, eftersom han hade känt sig lite yr när han reste sig efter två timmars idogt pappersarbete utan paus, kunde meddela att blodtrycket och alla andra värden var bra, och att det inte behövdes någon medicinering. Åkes läkare på Södertälje hade skrämt upp honom härom dagen med att han hade så dåligt blodtryck och dessutom hjärtflimmer, så han kunde trilla av pinn vilken minut som helst. Åke var ju glad att han inte märkt något själv av detta, men blev naturligtvis orolig. I morgon ska han ringa till läkaren och klaga. Han säger ändå att han ska varva ned litegrand, och det kan nog inte skada. Det är ju kul om vi hinner få brännvinsboken tryckt, efter så mycket arbete. / Pelle